Maja fejlődése

kép címe

Utolsó kommentek

Linkblog

4 hónaposak voltunk

2009.09.06. 20:00 - dharma

Szerdán Majó betöltötte a 4 hónapot. Megint megnéztem mit ír a szülők lapja. Mit is tud egy 4 hónapos baba?

"Baba fejlődése - 4 hónapos baba - mozgás fejlődés
Fejét 90 fokig képes felemelni. Már az oldalára fordul, sőt néha oldalfekvésből akár a hasára is sikerül átfordulnia.
Játszik a kezeivel, az ujjaival. A kezébe adott csörgőt rázogatja, viszont magától felvenni még nem tudja."- hát igen...nagyon szereti a kezeit. Főleg,ha az a szájában van. És mint már korábban említettem fordulgat is. De úgy vettem észre,h még nem maradt meg benne a forgás taktikája,ugyanis ma nem ment. Pár perc után csak bosszankodva sipákolt. Erre csak mosolyogni tudtam,mert olyan aranyos,amikor elveszti a türelmét és morcog.

"Baba fejlődése - 4 hónapos baba - beszédfejlődés
4 hónapos korra a gyermeknek a keze mozgatása és nézegetése mellett a gagyogás a legkedveltebb magányos játéka.
A magánhangzók után megjelennek a mássalhangzók is, mégpedig a szopómozgás folytatásaként először a p, b, m, (ajakhangok), valamint a t és d (foghangok)."- ezt a tudományát valóban előszeretettel fitogtatja. Balatonról hazajövet durvultak el a dolgok,azóta van,h már a földszintről lehet hallani,ha beszélget magával. A héten hévvel hazafelé tartva akkorákat sikongatott pár perces időközönként,h az egész hév Tőle zengett. M megi csak nevetni tudtunk Rajta.

"Baba fejlődése - 4 hónapos baba - értelmi fejlődés
A kezében levő tárgyakat, játékokat figyeli. Aktív testmozgás jellemzi, egész kis testével „örül”,
ha valamilyen tárgyat mozgatunk előtte. Az elé tartott tárgyért már odanyúl. Szívesen nézegeti a mozgó tárgyakat a környezetében.
Hangosan nevetgél, gőgicsél, ha elégedett."- és tényleg odanyúl:) Nagyon ügyi buci. Nevetni még csak kétszer hallottam és minden próbálkozásom ellenére sem tudom prezentálni a dolgot,ugyanis ha telefont,vagy kamerát lát egyből befejez minden addigi tevékenységet.

Hát ennyit tud egy 4 hónapos. Ez így leírva nem sok,de ha az ember látja ahogy a pici,magatehetetlen kisemberből egy érdeklődő,nyitott,izgó,mozgó,gügyögő baba lesz,akkor minden új tudomány olyan,mintha megtenné az első,önálló lépést,vagy kimondaná az első szavát. És  észre sem veszem,de már itt lesz leírva ténylegesen az első lépésének dátuma,vagy az első szó,amit kimondott. Én izgalommal várom!

A bejegyzés trackback címe:

https://novogetunk.blog.hu/api/trackback/id/tr71364376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása