Maja fejlődése

kép címe

Utolsó kommentek

Linkblog

Változás

2009.11.15. 18:27 - dharma

Az elmúlt időszakban Maja igencsak megváltozott. Illetve nem is Ő,hanem a szokásai,viselkedése. Azt nem mondanám,h nem számíthattam rá,mert várható kb 6-7 hósan a fejlődés ugrásától,megnövekedett érdeklődéstől,h beállhat egy akár 180 fokos változás.

Szerencsére nálunk 180 fok nem volt,de még meg kell szoknom nekem is ezt az új menetet.

Ami más: hála égnek az éjszakát még mindig végigdurmolja,de akár napközben,akár este elég nehezen alszik el. Sokat forog,fel-felsír,kígyózik,mire sikerül elaludnia. Olyan,mintha nehezen tudna ráhangolódni az alvásra. Ez betudható talán annak,h már jobban érdeklik a dolgok,a körülötte zajló élet,a világ…Ennek a pici teremtménynek,akinek itt minden új,minden érdekes,de valószínű sok ezt fel kell dolgoznia. Ez lényeges változás.

Más részről napközben elég nyűgösködő.

Elmúlt az a bizonyos pocakfájós első 3 hónap,de most fellépett valami más. Nem is tudom mi lehet,talán a foga,de sokszor van,h keservesen elkezd sírni.

Harmadik nagy változás,h most már érzékelhetően ragaszkodik az ismerős arcokhoz. Apájához vagy hozzám. Sokszor van,h vigyorogva,gőgicsélve beszélget,eljátszik,de mihelyt kimegyek a szobából azonnal rázendít. Szerencsére viszont még mindig nyitott az idegenekre,vagy a ritkán látott személyekre. Őket érdeklődve,mosolyogva figyeli.

 

Múlt héten a szomszéd kisfiúval (Gézával) játszott. Géza nagyon szereti Maját és nagyon édesek együtt. Maja imádja a hajakat tépni (ejjj,de örülök neki :D )…szóval Gézu meg odatolta a fejét,h Maja jól megtudja tépkedni. Kicsi lányom meg sikongatva,mosolyogva,hatalmas örömmel tett eleget ennek a feladatnak. Akkor döbbentem rá,h mennyit is változott,fejlődött a lányka. Mennyire gyorsan szívja magába az információkat,az új dolgokat. Csodálatos ezt látni és egyben furcsa is. Furcsa,h a testi fejlődés jól látható. Látom,amikor először kinyomja magát,először térdel fel,ül,vagy jön ki a foga…De a szellemi fejlődés nem ilyen kézzelfogható dolog. Csak azt veszem észre,ahogy nézem a lányom és belegondolok,h nemrég még szinte látni se látott,most meg már felcsillan a szeme,ha meglát,sikongat,kommunikálni próbál…Ezek mind-mind visszahozhatatlan élmények lesznek.

Azért látványos is a fejlődés,mert már-már felül a drága. Félig,de ha odaadom az ujjam,akkor teljesen felhúzza magát. Négykézláb a mászás még erős kifejezés lenne,de nagyon ügyesen halad előre. Gyakorlatilag négykézláb már bárhogy ki tudja tekerni a testét.

 

Végül (de persze nem utolsósorban) itt is szeretnék egy nagyon jó barátnőmnek,Nórinak és kicsi családjának sok boldogságot kívánni! Tegnap volt az esküvőjük,ahol nagyon jól éreztük magunkat,nagyon köszönjük!!! És Nóri gyönyörű volt!!! Gratulálunk még egyszer!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://novogetunk.blog.hu/api/trackback/id/tr111527324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ktouch 2009.11.17. 19:40:53

Hű, de jó, ahogy leírod azt, amit én most tanulok :) Hogy a babák 8 hó körül mennyire megváltoznak, elkezdődik a self fejlődése, annak a tudata, hogy ők önállóak,vagyis léteznek már az anya személyétől függetlenül is, kezd megszűnni a szimbiózis, ugyanakkor amiről írsz, az már a szeparációs szorongáshoz is tartozik, hogy rázendít, amikor nem lát, kimész, mert még azt hiszi, eltűnsz, amikor nem vagy ott, nemsokára már elég lesz a hangod is megnyugtatásképp, de az még odébb van :) És hogy fejlődik, azta mindenit!!! A sok mozgás nagyon jó, attól fejlődik a beszédkészsége is. milyen hamar telik az időőőőő, csodálatos pillanatok ezek. És nem baj, ha nehezen alszik el, azt jelenti, meg akar győződni arról, hogy valóban ott vagytok, ha szükség van rá :)

jekyll-fan (hjiezkif) · http://bunosvilag.blog.hu 2009.11.20. 21:21:52

Főzést és Bébiszitterkedést vállalunk (de nagyon szívesen mennénk és megyünk bárhova, imádjuk a gyerekeket - főleg a kicsiket, és a Judit nagyon jól tud főzni) a Nyári Szünetben, minimum 1 hétre!
Érdeklődni lehet: jekyll-fan@freemail.hu
Szalma Lilla [azaz én] és Gácsi Judit [Judy-osztitársam]


süti beállítások módosítása