Maja fejlődése

kép címe

Utolsó kommentek

Linkblog

Apával vagy anélkül szüljünk?

2009.04.26. 11:45 - dharma

Ma már szerencsére megadatott a lehetőség,h egy (helyenként akár több) általunk választott személy bent legyen a szülésnél. Ez az esetenként akár maratoni vajúdás alatt nagyon jól jöhet, nagy segítséget nyújthat,legfőképpen lelkileg.

Ez a kérdés nálunk is felvetődött és mivel az én párom elég rosszul bírja az ilyen jellegű "kiképzést" és már korábban is volt róla szó,amikoris leszögezte,h Ő biztos nem lenne bent, így alapból Anyukámat kértem meg. De mihelyt élesben lett szó erről a témáról persze megváltozott a véleménye,így most arra készülünk,h párom bent lesz. Még nem tudjuk,h fogja bírni,de biztos vagyok benne,h helyt fog állni és nagyon nagy segítégem lesz. Biztos,ami biztos be van készítve a szőlőcukor meg a csoki Neki, meg azért Anyukám is készenlétben lesz,mert egyedül nem szeretnék szülni,az biztos:)))

Ezzel a lehetőséggel általában úgy vettem észre élnek a nők,de vannak,akik különféle meggondolásból inkább dúlát vagy senkit nem hívnak be. Bizonyos szemszögből azért megértem Őket is. Általában mert vagy tartanak attól,h utána más lesz a magánéletük,vagy mert nem szeretnék ha párjuk ilyen kiszolgáltatott helyzetben látná Őket (én is közéjük tartoztam,de úgy gondolom,h párom jelenléte inkább segítség,mint hátrány lesz),illetve persze vannak más okok is. Talán a legrosszabb,amikor nincs is lehetőség a választásra, mint például a császárnál,aminél úgy gondolom szintén fontos lenne a választott személy jelenléte.

Szóval mi apás szülésre készülünk és mindenképp fontosnak tartottam,h párom kételyeit elűzzem és tisztázzam Vele,h Ő nem azért lesz jelen,h testileg enyhítsen a fájdalmaimon,vagy az orvos feladatát betöltse,így ne is essen kétségbe,ha nekem nagyon fáj,mert lelkileg nagyon sokat fog jelenteni a jelenléte,ha egy kicsit elveszteném a kapcsolatom a külvilággal akkor is Ő tud majd visszarántani...Ezek számomra nagyon fontos dolgok és bár érdemben persze csak szülés után tudok majd írni jelentőségéről már most nagyon várom és legalább nem félelemmel nézek a szülés elé. Úgy gondolom,h azáltal,h ezt együtt éljük meg a kapcsolatunk is más, mélyebb lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://novogetunk.blog.hu/api/trackback/id/tr521087048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kikocs 2009.04.28. 10:40:53

megtaláltalak beó oldalán :)
Jó kis blogot írtál! Tetszik! Nekem nem sikerül egyenlőre ilyenekte kitenni, hogy kiket olvasok, meg hasonlók, nincs időm belemélyedni, hgoy hogy is kell, majd egyszer....

Nekem benn lehetett apa a műtétnél, és nagyon nagyon sokat jelentett! Remélem, hogy a te párod is jól fogja megélni azt, hogy veletek lehetett ebben a nagyon döntő időben, időszakban, szerintem sem fogja megbánnni!
És persze remélem, minél előbb elljön a npaja!!!

dharma 2009.04.28. 13:37:36

Meg kérésedre már fel is tettem fórumra is:)
Olyan lehetetlen feladatnak tűnt egyébként a blog kinézetének elkészítése, meg még most sem az igazi,de amíg én ugye csak várom Majácskát Neked már szülés előtt is két gyerkőccel nem csodálom,h nem volt még lehetőséged testreszabni még a blogod...ki is teszlek:) De remélem,h lesz majd kis időd előbb, utóbb erre is:)

Sajna egyébként abban a kórházban,ahol én szülök nincs lehetőség arra,h bent legyen apuka is,pedig ahogy írtad sokat segítene. Na de reméljük nem lesz császár!


süti beállítások módosítása