Maja fejlődése

kép címe

Utolsó kommentek

Linkblog

Kevés

2009.05.21. 13:54 - dharma

Most megyünk bérlünk egy hónapra mérleget. Sosem gondoltam,h ezt is meg kell majd tenni,de sajnos nem hízott annyit a csöpi,mint amennyit "kéne" Neki. Születési súly: 3500 gr , haza 3170 gr-al hoztam és azóta 190-et hízott, kedden 3360 gr volt. Ez kevés. A mai napon szinte az összes kis megtermelt, kifacsart tejemet felbukta:( De örörm az ürömben,h legalább meg tudom nézni mennyit szopizik.

Egyébként volt pár dolog,amit a terhesség alatt nem vettünk meg anyagi és használhatósági megfontolásból,de most,h közöttünk van a drága rájöttünk,h mégis kell. Ilyen pl most a mérleg,vagy a pihenőszék (tegyük hozzá azt még nem annyira tudta értékelni a napok során...talán majd kicsit később). De volt ez fordítva is,mint a mellszívó. Na ennek nem nagyon vettem hasznát,talán a kézi Avent,ami jó,de az nem az enyém,hanem kölcsönbe van és egy idő után kikészíti a kezet meg ragad a tejtől a tölcsér része...sosem goldoltam,h egyszer ilyen "gondombajom" lesz:)))

Még egy dolog,amit most vettem észre: már van könnye Majácskának,ha sír. És ha lenyugszik olyan jó símogatni,meg letörölgetni a pofijáról:)))

A bejegyzés trackback címe:

https://novogetunk.blog.hu/api/trackback/id/tr371135430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kikocs 2009.05.22. 07:53:37

Dharma!
Próbáld meg még egy hétig mérleg nélkül! És főleg tápszer nélkül!!! Ha nekilátsz mindig tápszert adni, el fog apadni a tejed. Egyre kevesebbet fog szopizni, és egyre kevesebb lesz az anyatej, 3-4 hónapos korra át fogtok állni teljesen a tápra. Ha csak a hízás az oka annak, hogy tápot javasoltak, nem pedig az, hogy Majácska nyűgös, és megnyugtathatalan máshogy evés után, tedd meg, hogy ma este (vagy akár most azonnal) elhatározod, hogy nem érdekel a háztartás, nem érdekel, hogy nem lesz angyal lányod, aki átalussza az éjszakát, szolgáltasd ki magad a pároddal, költözzetek be a nagy ágyba Majával, csak pisilni, esetleg enni menj ki, egész nap testközelben legyetek, és minden nyikkra tedd cicire. Lehet, hogy már a két nap is meghozza az eredményét, három nap a varázslat ígérete, de így bitzos lehetsz benne, hogy elég tejed lesz. Én abban sem vagyok biztos, hogy kevés a tejed egyékbént, lehet, hogy Majácska kis flilgrán alkat :)
Olvass, nézz filmet, aludj, mikor alszik. SEMMIVEL NE FOGLALKOZZ! Igyál sokat. Ha sírsz amiatt, hogy nem tudsz szoptatni, akkor szerintem próbáld ki...A mérlegtől csak ideges leszel, és bizony egyre rosszabb lesz a helyzet. A tápszer pedig öngerjesztő folyamat, egyre kevesebbet fog szopni tőle, egyre kevesebb tej termelődik. A szoptatással való szaporítással még az utált fejést is el tudod kerülni!!!!
Az is lvalószínű, hogy ha vége ennek a három napnak, és Maja kigyötri a ciciből az igényelt mennyiséget, újra át fogja aludni az éjszakát, hiszen nem lesz éhes.
Nagyon örülnék neki, ha megpróbálnád először, és csak jövő kedden, vagy szerdán mennétek el azért a fránya mérlegért... akkor is csak azért, hogy hetente egyszer megmérd!!!
Drukkolok nagyon, én látom a kislányon, hogy nagyon okos, látszik a szemén :) meg fogjátok tudni oldani ketten, nem kell hozzá hülye modern technika!!!! Nagyon kevés olyan anyuka van, aki tejmiirgy elégtelenség miatt nem tud elég tejet termelni, nagyon pici az esélye, hogy közöttük vagy...
Hajrá! nagyon nagyon drukkolok!!! Tasinnak is sikerült.

kikocs 2009.05.22. 08:01:47

Ja! és a bukás könnyen lehet, hogy annak az oka, hogy nem volt szüksége arra a tejmennyiségre már.... Talán nem allergia :)

dharma 2009.05.22. 13:41:32

Nagyon köszönöm Kikocska a tanácsokat!!! A mérleg már megvan,mert pont akkor mentünk,amikor írtam,viszont mivel barátnőm is pont azt javasolta,amit Te,hogy ne keljek ki az ágyból,hanem egész nap cicizzünk mindenképp megfogadom és ezt fogom tenni. Én is nagyon remélem,h nem tartozom azon kevesek közé,akiknek mirigyelégtelenségük van. Azt viszont nagyon nem akarom amit írtál,h 3-4 hónaposan tápis gyerek legyen.

Bukás: lehet Majának az én tejfogyasztásom miatt van,mert tegnap direkt nem ittam tejet és ma nem is bukott annyit..


süti beállítások módosítása