Maja fejlődése

kép címe

Utolsó kommentek

Linkblog

Áll a baba,áll!!!

2009.12.04. 21:34 - dharma

Itt van Majácska várva várt tudománya. Nem ma volt ugye az első,de ma 8 percig kitartott. A végén már azért meg-megingott a lábacskája,de olyan édes volt :) Pöttöm panni :) Sajna fényképező már nincs,ezt a hiányosságot pótoljuk mihelyt lehet,így ez most telefonnal készült.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És a héten Maja betöltötte a 7. hónapját,így ismét itt a havi összefoglaló. Mit tud egy 7 hós baba?

"A 7 hónapos baba hason fekve fél kézzel is meg tudja tartani magát, kúszni-mászni próbál. A hason fekvésből is felülhet, támasztással ültethető. Felváltva hajtja be a térdét, "táncol", váltogatja lábait. Esetleg képes felállni úgy, hogy valamiben megkapaszkodik (bútor, járóka stb.)." -no comment,ez így van
 
"Mindkét kezével fog. Használni kezdi ujjait, ki tudja egyenesíteni. Megragadja a tárgyakat, nehezen ereszti el, másikért nyúl. Keresheti az eldugott, letakart játékokat." - ezt mindenképp holnap kipróbálom
 
"Már meg tudja különböztetni az idegeneket. Esetleg félelmi reakció is megfigyelhető. Az egyes arckifejezéseket el tudja különíteni. A szigorú, komoly arckifejezésű ember megijesztheti. Érdemes mosolyogni rá, mert visszamosolyog, nevet. Bizonyos hangokat visszamondogat, elismétel. Kifejezi az akaratát, nemcsak sír, mozgásával is ellenáll, ha valami nem tetszik neki. Állandó figyelmet igényel. Már van humorérzéke, felfigyel a szokatlan dolgokra" - Maja imádja az idegeneket,bár ez is hangulat kérdése Nála,általában ehhez kipihentnek,jóllakottnak kell lennie.
Ha szigorú arcot vágok kinevet,úgyhogy ez nagyon nem hatja meg. Ellenben most már a szobájában lévő habtapin kell pelenkázni,mert mihelyt leteszem már vágja magát hasra és elmászik. Egy pelenkázás alatt ezt több százszor eljátsza. Ha visszafordítom és kérem,legyen kicsit ügyes,türelmes akkor csak sipárog,h Az Úgy Neki Nem Jóóóó!!! :) Hát ennyit a kis 7 hónapos önálló akaratáról :)))
 
"Csészéből már ügyesen iszik, és 1-2 foga is kibújhat, általában az alsók, 2 foga elől-alul, középen a két metszőfog. A fogzás fájdalmas is lehet, erősen nyálzik, dörzsölgeti az ínyét, mindent rágcsál." - óóó,de még milyen ügyesen. Bár Maja már 2-3 hós korától hozzá volt szoktatva a pohárhoz. 
Tegnap a két kis fogacskáját lefényképeztük barátnőmmel,mert Neki tuda fényképezője makroképet készíteni. Mihelyt átküldi azt is mellékelem.
 
A legújabb szokása pedig a nyelvnyújtogatás lett hatalmas vigyorgások közepette. Ehhez néha még bandzsít is,akkor aztán gyönyörű a lányka :D

A bejegyzés trackback címe:

https://novogetunk.blog.hu/api/trackback/id/tr81574703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kikocs 2009.12.07. 14:21:53

ügyeeeees!!!! és szép is :)
Olyan gyorsan repül az idő... nemrég még csak feküdt, aztán most meg már ül, áll, mászik. Mindjárt gyalogol is, aztán meg iskolába megy...


süti beállítások módosítása