Maja fejlődése

kép címe

Utolsó kommentek

Linkblog

BCG

2009.07.23. 11:14 - dharma

Majácska azon ritka emberek közé fog tartozni,akiknek nem marad a vállán heg a bcg oltás után...szerintem. Kb 3 hete elkezdett felpúposodni,belilulni Neki,már-már tényleg a kifakadás határán állt a bőre,aztán egyszer csak elkezdett elmúlni. Most már csak kicsi dudor és a lilaság látszik. Úgyhogy szép marad a vállacskája és ismételni sem kell majd Neki :)

Tegnap felhívott az ÁNTSZ-től egy hölgy,h megjött Majácska széklet lelete. Valami campylobactert találtak benne és ez okozta a hasmenést. Furcsa,h ilyen pici gyereknek ez benne van a szerevezetében,mert ez a baromfik,marhák,stb-ben található meg,amit ugye Maja még nem kap. Úgyhogy elgondolkoztam rajta,h lehetett ez és arra jutottam,h vagy az volt a gond,h a vízforralás közben esetleg mellette főztem valami húsételt és netalán átrottyant egy kicsi,arról nem beszélve,h az orvostól most tudtam meg,h a vizet Neki legalább 10 percig kell forralni,amit nem vártam meg soha. Felforrt,bugyogott és lekapcsoltam. Úgyhogy biztos,ami biztos inkább vettem Neki Humana babavizet. Ez így kényelmesebb is. Vagy az is lehet,h előfurdult,h kendőbe magamracsaptam és úgy főztem,mert egyébként nem volt nyugi. De múlt hét óta amúgy is rendelem az ebédem,szóval ez is meg lett oldva. Még egy lehetőség,h előfordul,h csak úgy tudok enni,h Ő is a cicimen lóg és esetleg odanyúltam közben,vagy még fel lett vetve az-az ötlet,h a kutyától,vagy macskától,bár ennek kicsi az esélye,mert Maja még nem mászkál,h véletlen az állatok székletébe tapicskolt volna. Szóval azért megnyugodtam,mert ez nem életveszélyes baktérium.

Tegnap nagyjából befejeztem Maja bútorát. Még kéne egy kis tapéta hozzá,de már így is 3* mentem az Obiba utánpótlásért és most már ott is elfogyott az anyag. Úgyhogy kb kirakós módjára a maradék megmaradt kis fecnikből fejezem be. Így egyre közelebb vagyunk ahhoz,h átköltözzön a másik szobába én meg egyre szomorúbb leszek :( Tudom,h mindenkinek így lesz jó,csak olyan jó hallani szuszogni magunk mellett.

Rakok fel képet,h-h nézett ki eredetileg és most a bútor,meg egy képet aarról,h Maja,h tudja gyömöszkélni a szájába a mancsát. volt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lett:

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://novogetunk.blog.hu/api/trackback/id/tr471262620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A polcfúró 2009.10.13. 18:59:02

Szia!

Egy keresésből bukkantam Rátok, nagyon érdekes a kis családi életetek! :)
Remélem nem haragszol, hogy itt kérdezek rá, de a campylobacterről van szó! :) Ugyanis ezt keresve találtam ide. Kisfiamnál is ez a baci tenyészett ki és érdekelne, hogyan vészeltétek át?! Kiment hozzátok az ÁNTSZ-től valaki? (nekünk ezt mondták, h ki fog).
Más! Ez a bútor nagyon tetszik! Rendkívül kreatív vagy! :) Megyek olvasom is tovább az előzményeket, hátha leírtad honnan jött az ötlet! :)))

Üdv! Regisztra

dharma 2009.10.13. 19:10:09

Kedves vagy,köszönöm :) Nem baj,h írtál,örülök neki,ezért nem zárt blog.
Megkérdezhetem mennyi idős a kisfiad? Mert nekem nagyon tátogtak,h-h kapta el? Ezt igazából a mai napig nem tudom,mert nem tunkolok a gyerek kajájába húst.
Elvittük laborba a székletét és pár nap múlva felhívott egy kedves ÁNTSZ-es hölgy,kérdezgetett,h van-e állat a lakásba,meg hasonlókat. Ki nem jöttek. Ekkor még semmi baja nem volt Majának. Aztán kapott rá antibiotikumot,sajna nem emlékszem a nevére,de onnantól egy hét visítás volt,mert szegénynek nem csak a rossz,de a jó bacikat is kiölte a pocakjából :( Azt javasolta az orvos,h adjak Neki normaflort. Sokat a fájdalmán nem javított,de ártani biztos nem ártott :(
Most a babauszi miatt megint elvittük megnézetni a székletét,de nem hívtak,úgyhogy már nincs gond vele :)
Mielőbbi javulást a kicsi fiadnak,remélem hamar túlesik rajta!!!
A bútor meg Anyukám ötletére volt. Neki a mániája ilyen öntapadós tapétával bevonni a bútorokat,ha csúnya a színe :D De sztem nagyon kis ötletes és azért jóval olcsóbb,mint kicserélni az egész mindenslget. Érdemes kipróbálni :)

A polcfúró 2009.10.13. 20:39:30

Örülök, hogy örülsz! :)
4 éves a legkisebb (van egy 13 éves bátyja és egy 8 éves nővére). Neki mutatták ki a bacit, de már majdnem 1 hete megy a hasa, meg lázas volt és a bátyónál is ez a helyzet, csak neki később kezdődött. Nekünk nincs már (sajnos) állat itthon, az oviba nem tudom, h több gyerek megbetegedett-e, onnan lehetne a kajától is, de akár embertől is és hát ők minden vackot a szájukba vesznek, túrkálnak benne stb.
Végigolvastam amiket írtál és bármelyik lehetséges lenne (az nem baj, h a vizet nem forralod 10 percig egyébként), de gondolom semmilyen húst nem eszel nyersen! :))) Az állatok is szóba jönnek (ha ezt más írta volna valahol, én ugornék elsőként a torkának, 9 évig tenyésztettem cicákat, viszont,) gondolj bele, hogy ők, hogyan mosakszanak!? Hááát, igen, így elég sok minden kerül a nyelvükre, amivel puszikat osztogatnak a gazdinak...és akár mennyire is figyelsz, erre az ember sokszor nem is gondol, tudom magamról. Meg még rengeteg dologra nem gondolunk és kivédeni sem tudunk mindent. Persze lehet, h egyik gondolat sem nyerő.
De tudod még mi jutott eszembe? A nővérem kislányának volt Salmonella fertőzése, amikor még semmit nem evett csak tápszert (Őt nem tudta sokáig szopiztatni) és elkobozták a tápszert tőle (valszeg abban volt), azt nem tudom mi lett a vizsgálat eredménye. Szóval bármi lehetséges.

Nagyon ötletes, az tetszik nagyon, h "pacás"! Annyira jól meg van csinálva!

Köszi a jó kívánságokat! :)
Neked meg további jó blogolást és babázást! :)
R

dharma 2009.10.13. 22:01:29

Igen,nálunk is van kutya,cica. Sajna cicát most kellett elaltatni :( Sziámi volt a drága. De az soha nem fordult meg a terhesség alatt sem a fejemben,h emiatt megváljak valamelyiktől. Csak retorziók voltak :) Cica a szobába se mehetett be (se a miénkbe,se a gyerekébe) ,kutya csak módjával,de a gyerek szobájába egyáltalán nem. Lehet,h ezek a megszorítások kicsit rosszak neki,de pár éven belül egy nagyon kedves,szerető gazdija lesz Maja személyében :)
Tápszerben :O Erre nem is gondoltam,de elég durva :S Maja is tápszert eszik (sajnos),akkor ez is előfordulhatott.
Köszönöm a jókívánságot,meg a dicséretet! Sok boldogságot a nagy családnak :)


süti beállítások módosítása