Maja fejlődése

kép címe

Utolsó kommentek

Linkblog

3 hónaposan

2009.08.02. 10:58 - dharma

Ma töltötte Majácska azt a várva várt 3. hónapját. A negyed életévét :) Mondtam Daninak,h ma csak "Nyanyának" lehet hívni Őt :) Szóval így ma száműzve lesz a szobánkból,amitől kicsit el vagyok kenődve,de jobb lesz ez így. Nem a billentyűcsattogásra,tévé üvöltésre kell aludnia. Meg fogom Neki csinálni a jól megszokott kis prezentációt,csak jó lenne,ha jó lenne a cd beolvasónk,mert cd-n vannak a képek. 

Addig is a szülök lapjáról egy kis szösszenet,h mit tud egy 3 hónapos:

"Baba fejlődése - 3 hónapos baba - mozgásfejlődés
Kezeit, lábait rengeteget mozgatja. Nézegeti mozgásukat, játszik velük.
Hason fekve az alkarjára támaszkodva már 45-90 fok közé is képes kinyomni a fejét.
Tenyerét már nyitva tartja, és a kezébe adott tárgyakat megmarkolja, de utánuk nyúlni még nem tud."-pipa

"Baba fejlődése - 3 hónapos baba - beszédfejlődés
Három hónapos korban a gyermek hangadási kísérletei még nem tudatos, szándékos közlések, csak öncélú játékok. Tudatosul a csecsemőben, hogy a hangját saját maga idézi elő, így odafigyel a produkciójára, s ismételgeti azt. Ezzel a tevékenységgel már hosszabb távon is képes elfoglalni magát.
Ebben az időszakban még több mint 200-féle hangot tud képezni. Ez jóval több, mint amit az anyanyelvére jellemző hangkészlet tartalmaz, hiszen a világ minden létező hangja előfordul gagyogásában. A magyar csecsemők francia orrhangokat csakúgy képesek előállítani, mint afrikai csettintőket. A gagyogás időszakában minden hangot gyakorol, melyet képes előidézni, viszont a környezetében nem hallott hangok egy idő után kiesnek a repertoárjából. A külvilág szelektálása nyomán elkezdi a szülőktől hallott hangokat utánozni. A gagyogás hangjai minden kultúrában hasonlóak, s az „egzotikus” hangok folyamatosan tűnnek el az első év folyamán. Az anyanyelv hangjai kiszorítják őket, mivel a szülők csak a saját maguk által is használt hangokon beszélnek a csecsemőhöz. Ezeknek a hangoknak az utánzásával megindul a gagyogás, mellyel a felnőttektől hallott szavak hangzását, zeneiségét próbálják utánozni (gaga, egü, ogu…)."-pipa,erre igazolást is adok egy videó formájában. Sajnos nem tudtam elforgatni,így most ez fektetett videó.

"Baba fejlődése - 3 hónapos baba - értelmi fejlődés
Már nemcsak visszamosolyog, ha kedvesen közelítünk hozzá, de spontán is mosoly jelenik meg az arcán. A kezébe tett tárgyra rápillant. Tekintetével követi a mozgó tárgyakat, főleg az élénk színűeket. Még nem tudja felmérni a távolságot, így megérinteni sem tudja, legfeljebb véletlenül sikerül megütnie az elé tett játékokat."-pipa

A bejegyzés trackback címe:

https://novogetunk.blog.hu/api/trackback/id/tr471282738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása