Maja fejlődése

kép címe

Utolsó kommentek

Linkblog

6 hónapos fejlődése

2009.11.07. 11:21 - dharma

Majácska 2-val betöltötte a a 6. hónapját. Így hát most kivételesen a babaszobából nézzük,h mit tud a mi félévesünk.

"6 hónapos korban a baba már könnyedén fordul hasra és vissza, ha felültetjük, ülve marad. Mászni kezdhet, de nem halad előre. Ölünkbe kapaszkodva megállhat, súlyát rövid ideig tartja, de még nem szabad állnia." - hasról hátra nagy-nagy pipa. Ügyes már a kislányka. Az előző videón látszik is,h pelenkázni is lehetetlen,mert még az ívelt pelenkázón is pörög,forog. Zsivány...Ezt a "nem szabad állnia" kijelentést nem igazán értem,mert van fórumon olyan baba,aki magától,teljesen egyedül áll már 1-2 hónapja. Miért ne szabadna,ha ezt magától éri el???

"A tárgyakat már meg tudja fogni, szájához veszi, ajkával tapintja, ez is egyfajta ismerkedés. Kezét, lábát és minden keze ügyébe kerülő dolgot megkóstol. Ekkor kezdi ügyesen tartani a cumisüveget, kétfülű poharat, szereti a csörgőt rázogatni. Először csak egyik kezével nyúl a tárgyakért, majd egyik kezéből a másikba rakosgatja őket. Egész keze kell a tárgyak fogásához, egyszerre csak egy dologra tud figyelni." - konkrétan lelőhetetlen a gyerek. Jelenleg is kinézett magának a földön egy papírzacskót és nem nyugszik. Visszateszem az ágy közepére,de már megint a szélén van és majdnem leesik annyira próbálja felvenni az ágy mellett lévő kis kiszemeltjét. Emellett mindenképp olyan tárgyak a favoritjai,amiket Neki nem "lehet" (ne) Ilyen a kontroller,távirányító,billentyű,amiből hoztunkis Neki egy nem működőt,h azt püfölje és nyalogassa. Említenem sem kell,h ettől független a miénk kell Neki.

"Az arcokat biztonsággal felismeri, érzelmei kifejezésére is képes, nevet, mosolyog, sír, adekvát reakciókat mutat. A hangok és a beszéd forrása felé odafordul, a hangokat utánozza, akkor beszél, ha örül, elégedett vagy izgatott, érzelmi állapotokat fejez ki." - imádom,h felcsillan a szeme és vigyorra áll a szája,amikor meglát :)

"Lehetnek fogacskái, de nem törvényszerű. A fogak megjelenését követően pépes, darabosabb ételt is kaphat, már lehetnek kedvenc ízei. Ha szopik, elég a gyümölcs kóstolgatása." - egy fogacska van,ami mellett jön a másik,de annak a kitörésével még szenvedünk. Ha darabos ételt próbálok Neki adni,akkor addig köhög,tátog,amíg ki nem sikerül azt hányni. Későbbre marad...

"Gyors hangulatváltozásai lehetnek. Mélyebb kapcsolata alakul ki a szülőkkel, jobban ragaszkodik hozzájuk." - hangulatváltozás van. Kötődés...hmmm....majd meglátjuk. Tény,h ha Apáját,vagy engem meglát mindig vigyorra áll a szája,ha sírt,akkor esetenként egyből meg is nyugszik. De ha nyughatatlan volt és kimegyek a szobából,akkor sírni kezd. Ettől függetlenül,ha valaki megnyugtatja,akkor az is jó Neki.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://novogetunk.blog.hu/api/trackback/id/tr261506791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ktouch 2009.11.07. 17:22:32

Tökéletes fejlődés!!! Már nagyon szívesen megnézném élőben a kis Maját, annyira szeretem a babákat, hogy csuda :)

dharma 2009.11.08. 11:07:51

Meddig dolgozol még?
Mert majd akkor ha tömérdek sok időd lesz és nem leszel ilyen rohangálósba már,akkor megmutatom élőben is Neked :) Én meg meglesem azt az Ábellakot :)


süti beállítások módosítása