Maja fejlődése

kép címe

Utolsó kommentek

Linkblog

Vééégre

2009.06.10. 17:53 - dharma

Most sok "végre" volt a napokban: tudatos mosoly, az első nem sírással azonos hang, babakocsiban nyugi és alvás, eljutottunk a kutyával a kozmetikushoz,így megszagolgathatta az állatka Maja lábát,aminek nagyon örült, nagyobb bukás/hányás nélkül evett a kicsilány,megvan az első kinőtt ruha és legfőképp végre tervbe van,h mehetünk nagyszülőkhöz (párom szüleihez) Tatabányára. Már december óta nem jutottunk le,mert valami mindig közbejött és még az sem biztos,h most nem fog keresztbe tenni egy ballagás. De jóóó lenne...ott legalább nem a büdös városba kell ahhoz menni,h talákozzunk ismerősökkel,meg lehet nyugodtan sétálgatni is és a kutya is jól érzi magát,mert ott van egy kispajtása. Meg lesz egy kis nyugi,ott van Maja mamája,papája,nagybátyja...,akik majd jól elkényeztetik:) Remélem jól fogja bírni és nem borul fel az egyetlen napirend,h este alvás,evés,fekvés. Apropó fürdés...Kikocs feltett fórumra egy olyan képet,amin a fia,Misi pancsizik a kádba lévő biztonsági fürdetőn. Nekünk is kell egy olyan,úgyhogy megint egy dolog,amit a terhesség alatt fölöslegesnek éreztem,most meg már meg is van a kiszemelt áldozat.

Mivel Maja eddig az éjszakát szinte végig aludta,kora hajnalban kelt,utána végig ébren volt az esti fürdetésig,így meg kellett találnom a megoldást,h ne pörögjön túl és kicsit aludjon is napközben. Most olvasom a suttogó egyik könyvét,ami a susog-ütöget módszert ajánlja. Ez abból áll,h ha meglátjuk a babán a fáradtság első jeleit,akkor megteremtjük az alváshoz szükséges nyugalmat,majd betesszük a kiságyba és óvatosan,de határozottan paskoljuk a hátát és közben csitítgatjuk. Aktívabb,nehezebben nyugvó gyereknél,mint Maja ezt a folyamatot ölben kezdjük,de nem sétálgatunk Vele,nem símogatjuk,mert arra könnyen "rászokik". Sajnos egyenlőre ezzel a taktikával csak fél sikert értem el,de nem tudtam még elaltatni,mert bár írja a könyv,h a piciknek minimum 20 perc kell a mély alvásig,addig mellette kell maradni,nekem vagy nem sikerül eljutni odáig,vagy ha el is jutunk bármikor kelek/megyek el mellőle mindig felkel. Úgyhogy az most a taktika,h cici,majd ha érzem,h az már nem az étkezés eszköze,akkor kicserélem a cumijára és akkor nyugi van. De így is mellette kell lennem. Sztem majd pólyázni is megpróbálom eközben,mert sokszor a saját keze kalimpálására kel,amiről ugye még nem tudja,h az Övé,így idegen Neki. Aztán persze folytatom a suttogó technikáját is,előbb,utóbb csak megszokja,h ne "tőlem" aludjon el.

Párommal megbeszéltük,h hamarabb megy külön szobába Maja,mint gondoltuk. Ennek egyik oka a nyugalom,mint nekünk,de főképp Neki. Mivel nálunk általában megy a tv,vagy a számítótgép,így nem szeretném,ha erre Maja nagyon rászokna (nem úgy,mint mi) és csönd,nyugalom lenne körülötte. Sztem akkor könnyebben is aludna. Meg én is kipihentebb lennék,mert most szinte az első nyöszörgésére ébren vagyok hajnalban és bár nem megyek oda,rákészülök a hajnali etetésre. Ma is ez volt és mire kész voltam vissza is aludt:) Szóval meglesz az ehavi elfoglaltság is. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://novogetunk.blog.hu/api/trackback/id/tr141177190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása