Maja fejlődése

kép címe

Utolsó kommentek

Linkblog

"A kismamák és a társasági élet"

2009.08.09. 11:43 - dharma

A cím idézet a Baba magazinból. Hihetetlen számomra,h az újságban megfogalmazták,ami bennem lezajlik.

Pár idézet:

„ Az újszülött mellett a társas lét kisebb-nagyobb mértékben beszűkül a szülők számára…Az apa családon kívüli élete kisebb mértékben változik, az anya esetében azonban beindulhat egy öngerjesztő folyamat: keveset mozdul ki,így amikor végre társaságba kerül,nehezebben tud kapcsolódni más témák megbeszéléséhez. Ennek egyik oka,hogy az otthonlét miatt társas értelemben izoláltabb…A másik ok pedig az,hogy az anyát érzelmileg telítik a csecsemővel kapcsolatos kérdések,akár úgy érezheti,hogy nem érdekli semmi más.”- ez nálam sajnos,nem sajnos teljesen így van. Bár a közeli barátokkal találkozom,el-el beszélgetek,sokszor veszem azt észre,h belekezdenék a gyerekkel kapcsolatos dolgok kitárgyalásába,amihez nem feltétlen tudnának hozzá szólni.

 

„…leginkább a babás témák iránt érdeklődünk…”- hát igen,most is a Baba magazinból idézek  és sokszor felvásárolnám egy kisebb bababolt készletét :D

 

„ A kisebb-nagyobb mértékű szociális izoláltság negatívan hathat az otthon lévő kismama önértékelésére…” – és ez így is van sajnos

 

„Ebben az időszakban az anyának óhatatlanul vonzóbbá válik más kismamák társasága” –rettegjetek sorstársak :D Ez tényleg így van. Csak a terhességem alatt megismerkedtem a babaneten jó pár kismamával,akikkel a 9 hónapon végig mentünk,most meg az anyaságon és sokszor Velük osztom meg inkább a gondjaimat,bajaimat,bánataimat,örömeimet,mert TALÁN egyes témákban jobban megértenek,tanácsot tudnak adni és viszont. És a „talán-„t csak azért emeltem ki,mert visszatérek én még a régi társulathoz is,de nagy örömömre vannak „újak” is.

 

Hát: Lesz ez még így se!

Jön még kutyára szalonna!

Ami késik nem múlik!

Lesz még Budán kutyavásár!

Meg hasonló okosságokat tudnék még írni. Szóval  régi barátok,régi ismerősök! Koccintunk mi még nagyokat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://novogetunk.blog.hu/api/trackback/id/tr341297934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása